Teljesen megújult a Temető utcai bölcsőde Szolnokon

Megosztás

Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül, a Temető utcai bölcsőde újjáépült és kibővült Szolnokon, az intézmény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert 635 millió forint európai uniós támogatásból korszerűsödött.

A korábbi, bruttó csaknem 316 négyzetméter alapterületű, huszonnégy férőhelyes épületegyüttest elbontották, a beruházás eredményeként helyére egy korszerű, három csoportszobás és harminchat férőhelyes, Búzaszem nevet viselő bölcsőde épült.

A projekt során baba-mama szobát, sószobát, babakocsitárolót, kerékpártárolót is kialakítottak. Továbbá felújították az udvart, a kerítést, tágas terasz épült – közölték.

Szolnokon az elmúlt időszakban a Temető utcában lévő intézmény mellett korszerűsödött a Simon Ferenc utcai, a Móra Ferenc úti és az Aranyi Sándor utcai bölcsőde is.

A felújított bölcsődék mellett az óvodák sem maradnak ki a sorból, még október végén írtunk róla, hogy elkezdődött a Kacsa úti Óvoda korszerűsítése Szolnokon, összesen 363 millió forint európai uniós támogatásból fejlesztik az intézményt.

Kapcsolódó cikkek